Waar wij komen is het goed!
Waar het goed is … komen wij!

Het verantwoord en voedselveilig telen, met de hand oogsten en distribueren van champignons op basis van een hoogstaande hygiënecode en werkwijze.
Maasland Champignons maakt gebruik van consequent en strikt kwaliteitsbeleid en de modernste technieken, waaronder de toepassing van een warmte-/koudeopslag waarmee de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk wordt beperkt.

Maasland Champignons is een champignonbedrijf dat zich vanaf 1992 tot heden heeft ontwikkeld tot een vooruitstrevend en kwalitatief sterk teeltbedrijf. In juni 2007 is het bedrijf uitgebreid tot 4.200 m2 teeltoppervlakte en daardoor een van de topleveranciers van champignons. We leveren een diversiteit aan witte paddestoelen in alle mogelijke verpakkingen voor verschillende afnemers in zowel binnen- als buitenland.

In ons teeltbedrijf zijn wij in staat om op basis van onze eigen hygiënecode en werkwijze een verantwoord en voedselveilig product te telen, te oogsten en te distribueren dat volledig voldoet aan de Global GAP en Fssc22000-voorschriften. Daarnaast zijn wij uiteraard Fair Produce gecertificeerd. Maasland hanteert hiernaast een consequent en strikt kwaliteitsbeleid dat zich uitstrekt over de hele keten vanaf ingangscontrole van de grondstoffen tot en met het transport van het product naar onze klanten. Maasland maakt gebruik van de modernste technieken, waaronder de toepassing van een warmte-/koudeopslag. De uitstoot van de broeikasgassen CO2 en NOx worden hierdoor aanzienlijk beperkt.


Over ons

Compleet bedrijf

Maasland Champignons BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het telen, verpakken, snijden en distribueren van champignons. Onze producten en diensten zijn met zorgvuldigheid, passie en vakmanschap omringd. We beschikken over diverse mogelijkheden om de champignons naar de door u gewenste grootte te snijden en te verpakken.

Gecertificeerd

Met bekwame en getrainde mensen, die volgens de richtlijnen van verschillende certificeringen werken, kunnen wij u een echt eersteklas topproduct leveren. Wij zijn bereid en in staat om heel nauw met u samen te werken. Desgewenst kan er met dagelijks overleg elke dag vers geplukt, gesneden, gewogen, verpakt en geleverd worden.

Verpakken

Naast de verse witte champignon geplukt in kleinverpakking of los in een multikrat, kunt u de champignons ook gesneden en verpakt verkrijgen. Ook hier geldt dagelijkse versheid en zijn er verschillende eenheden, gewichten en verpakkingen mogelijk.


Champignons

Teelt

Champignons planten zich voort met sporen die geproduceerd worden op plaatjes in de hoed. Bij afrijping van de champignon opent de hoed zich zodat de sporen vrij komen. Vallen deze sporen op een geschikte voedingsbodem, dan zullen ze ontkiemen en aanleiding geven tot de ontwikkeling van een zwamvlok. De zwamvlok noemt men in het vakjargon 'mycelium'.

meer zien

Oogst

De oogst van champignons verloopt in 'Vluchten' . elke week gedurende de oogstperioden verschijnt een vlucht champignons. De meeste bedrijven houden een oogstperiode van 2 of 3 weken of vluchten aan. In ons bedrijf beperken we ons tot 2 vluchten. Latere vluchten geven té weinig rendement en de kans op ziektes en plagen neemt toe. Tevens is de kwaliteit van een latere vlucht zodanig dat het niet meer voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen.

meer zien

Verpakken

We beschikken over verschillende verpakmachines en kunnen zowel dekselen als foliën. We leveren zowel gesneden als hele champignons in diverse maten en gewichten.

meer zien

Laat een berichtje achter!

Maasland Champignons Sales BV - Ammerzodenseweg 11 - 5321 GA Hedel - The Netherlands - +31(0)6 22202324 - info@maaslandchampignonsbv.nl